هدایای تبلیغاتی

تقویم میلادی

تقویم میلادی

تقویم میلادی

در زمان‌های قدیم، تقویم‌های زیادی کاربرد داشتند و هر کدام با توجه به مناسبت‌های مختلفی تعیین شده بودند. مهم ترین تقویم‌هایی که پیش از پیدایش تقویم میلادی مرسوم بوده‌اند با نام‌های تقویم یونانی، تقویم رومی و تقویم ژولینی شناخته می‌شدند.

رومی‌ها بعد از گذشت چند قرن در زمان پاپ گرگوری به این نکته دست یافتند که عید پاک (مراسمی مرتبط با زنده شدن عیسی مسیح (ع) که از آن با نام روز رستاخیز نیز یاد می‌شود) وارد زمستان شده است؛ حال آنکه این جشن باید در ابتدای فصل بهار برگزار گردد.

کلیسای کاتولیک برای رفع این مشکل اصلاحاتی را در تقویم میلادی ایجاد نمود که این اصلاحیه توسط پزشکی ناپلی به نام لیلیوس ارائه شد و گرگوری سیزدهم نیز آن را تایید نمود.

بر طبق این اصلاحیه، سال‌های مضارب ۱۰۰ تنها در صورتی کبیسه بودند که مضربی از ۴۰۰ نیز باشند؛ برای مثال، سال میلادی ۱۹۰۰ کبیسه نیست، اما سال میلادی ۲۰۰۰ کبیسه محسوب می‌گردد.

تقویم میلادی که با نام تقویم گرگوری نیز شناخته می‌شود، از سال ۱۵۸۲ ایجاد گردید و در سال ۱۹۲۹ جمع پذیرندگان آن کامل گردید.

 

نواقص تقویم میلادی

پس از بیان تاریخچه تقویم میلادی بهتر است نواقص و ایراد هایی که به این تقویم وارد است را بیان نماییم. این تقویم در واقع تقویمی قراردادی است و وابستگی خاصی به پدیده‌های طبیعی مانند فصل‌ها و … ندارد که این یکی از نواقص آن است.

همچنین عدم ارتباط و وابستگی آن به مناسبت‌ های مذهبی باعث گردیده است تا مسیحیان برای تعیین تاریخ دقیق مناسبت‌های مذهبی خود با مشکل مواجه گردند.

برای رفع ابهامات و مشکلات این تقویم، تاکنون کارهای متفاوتی صورت گرفته است که هر کدام از آن‌ها به‌نوعی بی‌نتیجه مانده‌اند و تغییری در این تقویم اعمال نگردید.

برای مثال در قرن نوزدهم پیشنهاداتی توسط جان هرشل بیان گردید، اما بی‌نتیجه ماند؛ علاوه بر آن، طرحی توسط انقلابیون فرانسه بیان گردید که مورد تایید فرانسه و کمیسیون پاریس مورد استفاده قرار گرفت ولی ناپلئون بناپارت آن را لغو نمود.

 

نکاتی که احتمالاً درباره تقویم میلادی نمی‌دانید!

  • هدف اصلی تقویم میلادی تغییر تاریخ عید پاک بود. همانطور که پیش‌تر و در راستای بیان تاریخچه تقویم میلادی بیان نمودیم، فاصله گرفتن عید پاک از فصل و بهار و وارد شدن آن به فصل زمستان، مسئله‌ای بود که باعث تغییر در این تقویم گردید.

  • سال میلادی کبیسه، واقعاً هر چهار سال یک بار رخ نمی‌دهد. در تقویمی که توسط لیلیوس در زمان گریگوری ابداع گردید، تنها سال‌هایی دارای روز کبیسه خواهند بود که هم بر چهار و هم بر ۱۰۰ (به‌طور کلی بر ۴۰۰) بخش‌پذیر باشد.

  • تقویم میلادی با شمسی ۲۶ ثانیه در سال متفاوت است. این اختلاف باعث می‌گردد تا در سال میلادی ۴۹۰۹، تقویم میلادی با شمسی یک روز کامل متفاوت باشد.

  • برخی از پروتستان‌ها این تقویم را یک نقشه کاتولیک می‌دانستند. با رواج یافتن این تقویم در میان کاتولیک، پروتستان‌های اروپایی تصور می‌کردند که این تقویم، حرکتی برای مقابله با جنبش آن‌ها می‌باشد، به همین دلیل کلیساهای ملی آن‌ها از این تقویم استقبال نکردند.

  • پذیرش این تقویم توسط انگلیسی‌ها باعث شورش و اعتراض گردید. تغییرات اعمالی بر روی تقویم و ابداع تقویم میلادی باعث نارضایتی انگلیسی‌ها شد و آن‌ها با اعتراض و شورش خواستار حذف این تغییرات گشتند، اما بعضی از مورخان نیز معتقدند که اصلاً این اعتراضات رخ نداده است.

  • پیش از تصویب تقویم میلادی، آغاز سال میلادی یا سال جدید انگلیسی در تاریخ ۲۵ مارس یا روز زن رخ می‌داده است. در تقویم میلادی جدید، تاریخ یکم ژانویه به‌عنوان آغاز سال میلادی در نظر گرفته می‌شود؛ حال آنکه پیش از آن مناسبت‌های مذهبی مختلف را آغاز سال در نظر می‌گرفتند.

کلام آخر

با وجود ابهامات و عدم شفافیت‌هایی که درباره تاریخچه تقویم میلادی وجود دارد، سعی نمودیم تا کامل‌ترین آن را در این مقاله بیان کرده و آن را در اختیار شما قرار دهیم.

یکی از بهترین هدایای تبلیغات، سررسید سال ۱۴۰۳ بحساب می آید. این هدیه تبلیغاتی یک سال تمام برای شخص تبلیغ کننده کارایی دارد. برای خرید این هدیه تبلیغاتی به لینک سررسید مراجعه فرمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *